Domain Manage

Getting A Tag: Questions

Discussion in 'Nominet General Information' started by retired_member6, May 17, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. retired_member6

    retired_member6 Banned

    Joined:
    Apr 2005
    Posts:
    5,605
    Likes Received:
    29
    I'm currently filling out the form, nameservers, can they be from reseller hosting? Like hostroute?

    Cheers
    Lee
     
  2. Domain Forum

    Acorn Domains Elite Member

    Joined:
    1999
    Messages:
    Many
    Likes Received:
    Lots
     
  3. yesterday United Kingdom

    yesterday Active Member

    Joined:
    Jul 2006
    Posts:
    598
    Likes Received:
    16
    yes - as long as hostroute is happy for you to manage your domains using their nameservers when they are not registrars.

    but you can put something like ns1 and ns2.fastpark.net

    yesterday
     
  4. retired_member6

    retired_member6 Banned

    Joined:
    Apr 2005
    Posts:
    5,605
    Likes Received:
    29
    hostroute have nameroute I think to sell domains.

    I suppose this information can all be updated after though?

    Cheers
    Lee
     
  5. yesterday United Kingdom

    yesterday Active Member

    Joined:
    Jul 2006
    Posts:
    598
    Likes Received:
    16
    I meant, not the registrars of that particular domain, so are not getting any benefit from your useage of the nameservers.

    I am sure there are many nameserver services - I think they were listed on one of the stickies here somewhere.

    Yes it can be changed with automaton commands.

    yesterday
     
  6. fred United Kingdom

    fred Active Member

    Joined:
    Aug 2005
    Posts:
    901
    Likes Received:
    19
    I've not worked out why they ask for nameservers on that form, as you still have to specify them on every reg anyway?
     
  7. retired_member6

    retired_member6 Banned

    Joined:
    Apr 2005
    Posts:
    5,605
    Likes Received:
    29
    OK, well I'll just leave it at that for now, change later when I figure out what I'm doing. Next question...
     
  8. retired_member6

    retired_member6 Banned

    Joined:
    Apr 2005
    Posts:
    5,605
    Likes Received:
    29
    I filled out the HQ info putting my English address, but now I'm on the contact, admin and technical, now this all shows in whois presumably? does it? Simple aint I... so me being in Romania is that going to be a problem for some dealing with me do you think or should I shove all those details on my English address?

    Cheers
    Lee
     
  9. retired_member6

    retired_member6 Banned

    Joined:
    Apr 2005
    Posts:
    5,605
    Likes Received:
    29
    I hope they give me one oo er, I want me name as tag as well, I did want w-e-b but I'm preferring my whole name at the moment. Others have done it that way so it should be ok, I'm not after a credit account really just a tag, then I'll take it from there and see if I want or need membership.

    thanks for the help

    Cheers
    Lee
     
  10. stender United Kingdom

    stender Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2005
    Posts:
    2,489
    Likes Received:
    30
    Are you aiming to dropcatch Lee?
     
  11. seanc United Kingdom

    seanc Well-Known Member

    Joined:
    May 2005
    Posts:
    1,202
    Likes Received:
    6
    lee, it doesnt matter what you enter for your details.
    when you use the automation you'll probably make yourself a template which can have anything on it.

    i dont see the point (please point it out) in becoming a tag holder without
    full membership ?
     
  12. retired_member11

    retired_member11 Retired Member

    Joined:
    Mar 2005
    Posts:
    972
    Likes Received:
    4

    Unless you are using a trading name and can provide documentary evidence showing that you are operating under that trading name you will have no choice but to have a tag name that is your personal name i.e. 'LOWEN' (brau), or whatever your name is.

    Nameservers - anything will do on the application form. You can put whatever you want, and if you send off requests you can even leave that field blank and add those details to th eregistration later as and when you need to.

    Address - Nom will post your tag contract to you which you need to sign and return. Faxing et.c. not good enough as far as I know unless something has changed. Therefore you will need to include your Rom address.
     
  13. retired_member16

    retired_member16 Banned

    Joined:
    Apr 2005
    Posts:
    3,600
    Likes Received:
    45
    Easier domain management
    Easier domain renewals (moving to whatever registrar is cheapest/quickest at that time)
    More professional domain sales
    Increased customer confidence
    Increased domain security
     
  14. seanc United Kingdom

    seanc Well-Known Member

    Joined:
    May 2005
    Posts:
    1,202
    Likes Received:
    6

    i agree on all the above,
    but you have to remeber to move them to a registrar when its renwal time,
    otherwise you pay £80 to renew
     
  15. retired_member6

    retired_member6 Banned

    Joined:
    Apr 2005
    Posts:
    5,605
    Likes Received:
    29
    Thanks for all the feedback, I got LEEOWEN (depending on anything I've missed making it not go through) which I'm happy with as I won't be getting domains for others, just going to war with domcollect - joke, I think. Give it time and I may become a member. Probably. And then invest a couple of hundred thousand and take on RTL. ;)

    Anyone want to lend me a couple of hundred thousand... :mrgreen: then I'm going to run for Nominet, make DRS perfect, set up .uk and with my unbeatable script, reg them all. :-D

    Cheers
    Lee
     
  16. dhscott

    dhscott Active Member

    Joined:
    Oct 2006
    Posts:
    171
    Likes Received:
    5
    I have been put off getting a TAG because of the words "Credit" and "Account". Any information on this?
     
  17. retired_member16

    retired_member16 Banned

    Joined:
    Apr 2005
    Posts:
    3,600
    Likes Received:
    45
    They give you 'credit' and IF you spend anything, they take it from your 'account'

    Im not sure what you dont understand?
     
  18. retired_member11

    retired_member11 Retired Member

    Joined:
    Mar 2005
    Posts:
    972
    Likes Received:
    4

    How else do you expect to be able to conduct business? This isn't pro football.
     
  19. dhscott

    dhscott Active Member

    Joined:
    Oct 2006
    Posts:
    171
    Likes Received:
    5
    I was thinking you had to deposit X amount of money into a credit account, I didn't think they just took it from your bank account.

    I'm going to go read up :)
     
  20. retired_member16

    retired_member16 Banned

    Joined:
    Apr 2005
    Posts:
    3,600
    Likes Received:
    45
    If you have a shite credit reference then you will have to deposit funds with them, at least thats how I seem to remember it.
     
  21. retired_member11

    retired_member11 Retired Member

    Joined:
    Mar 2005
    Posts:
    972
    Likes Received:
    4
    I don't think Nom check credit history or even contact your bank. If you don't pay the invoice the reg gets cancelled.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page