Domain Manage

wordpress mu widgets

Discussion in 'Wordpress' started by SecNam, Jan 1, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SecNam

    SecNam Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 2004
    Posts:
    5,127
    Likes Received:
    37
    Does anyone know of such a plugin to use on wordpress mu that will allow me to publish widgets across a network of sites?

    I am looking to log into the main wordpress mu site widgets and be able to edit for example the txt widget and when edited it changes across all sites.
     
  2. Domain Forum

    Acorn Domains Elite Member

    Joined:
    1999
    Messages:
    Many
    Likes Received:
    Lots
     
  3. Skinner

    Skinner Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2008
    Posts:
    4,324
    Likes Received:
    80
    Not quite what your looking for, but when I needed to update some active / inactive plugins, I just ran a mysql query, could you not use a simple php script script to read the master, and update the slaves on a cron ?
     
  4. spiderspider

    spiderspider Active Member

    Joined:
    Feb 2013
    Posts:
    677
    Likes Received:
    48
  5. SecNam

    SecNam Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 2004
    Posts:
    5,127
    Likes Received:
    37
    cheers spider, ill take a look at them.

    Steven, i was under the impression i could add/edit widgets from one main wp mu site and it changes across all sites in one click but at the moment have not found a way to do this.
     
  6. Skinner

    Skinner Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2008
    Posts:
    4,324
    Likes Received:
    80
    It was my understanding you can't make global changes to widgets and plugins, because its assumed each site is a unique user, thus they control their own plugins and widgets.

    I don't use WP MU myself, only had passing experience when working on others.
     
  7. SecNam

    SecNam Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 2004
    Posts:
    5,127
    Likes Received:
    37
    Yeah i was thinking it could be possible but not as i thought, oh well
     
  8. tifosi United Kingdom

    tifosi Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2004
    Posts:
    3,128
    Likes Received:
    45
    If you do figure it out I'd also log it on Wordpress Trac as a potential bug! :)

    As mentioned afaik they should be treated as separate identities. Though the plugin may itself only register the single widget multiple instances can be spread over a single or multi-blog instances.

    In reality you could probably dig into the code and do this but going against the flow.
     
  9. SecNam

    SecNam Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 2004
    Posts:
    5,127
    Likes Received:
    37
    Yeah i just had an idea which thought would work but didnt :) back to the drawing boards.
     
  10. AssetDomains United Kingdom

    AssetDomains Well-Known Member

    Joined:
    Feb 2010
    Posts:
    2,951
    Likes Received:
    52
    Is it just text you would want to update globally / do all the sites use the same template could always use a php include
     
  11. Skinner

    Skinner Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2008
    Posts:
    4,324
    Likes Received:
    80
    I've done that before, using the text widget, I've added an include into the widget then I update the include and it updates all the sites.

    Sometimes dirty and nasty gets the job done :)

     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page