Domain Manage

Functions of a dropcatching system

Discussion in 'Drop catching Domain Names' started by mattonline, May 9, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mattonline

    mattonline Active Member

    Joined:
    Sep 2006
    Posts:
    260
    Likes Received:
    0
    i'm just curious as to know how a dropcatcher is built, what program is it created in to make it fastest, i've heared ruby is fastest but many do it in PHP.

    What does it do, does it just send multiple whois lookups to the DAC and when it shows available they automatically register the domain is this correct or does it do alot more than this....

    i'm just curious thanks again
     
  2. Domain Forum

    Acorn Domains Elite Member

    Joined:
    1999
    Messages:
    Many
    Likes Received:
    Lots
     
  3. mattonline

    mattonline Active Member

    Joined:
    Sep 2006
    Posts:
    260
    Likes Received:
    0
  4. aquanuke

    aquanuke Well-Known Member

    Joined:
    May 2005
    Posts:
    2,017
    Likes Received:
    34
    You dont even need a script just...

    telnet to dac.nic.uk 2043

    type internet.co.uk

    and you get something like

    internet.co.uk,Y,N,N,1996-07-30,2006-07-30,1,NOMINET

    if it came back as

    internet.co.uk,N

    then you better be quick :-D
     
  5. dhscott

    dhscott Active Member

    Joined:
    Oct 2006
    Posts:
    171
    Likes Received:
    5
    PHP is the slowest way to go about it, thats all I know.
     
  6. jonno United Kingdom

    jonno Active Member

    Joined:
    Oct 2005
    Posts:
    621
    Likes Received:
    7
    php is just as quick as any othe programming language out there in terms of dropcatching :)

    when the script is executed the interpreter compiles the code into low level 'opcodes', which are then executed pretty much like any other compiled alternative.
     
  7. mattonline

    mattonline Active Member

    Joined:
    Sep 2006
    Posts:
    260
    Likes Received:
    0
    Having access to the DAC, how would i then connect, how would they know its me connecting.
     
    Last edited: May 11, 2007
  8. seanc United Kingdom

    seanc Well-Known Member

    Joined:
    May 2005
    Posts:
    1,202
    Likes Received:
    6
    you telnet and they know its you becuase you have to tell them your IP (you can tell them 2 IP's)

    aquanuke's post is exactly how you do it
     
  9. mattonline

    mattonline Active Member

    Joined:
    Sep 2006
    Posts:
    260
    Likes Received:
    0
    ah right, i don;t have access to the Dac (as of yet) but interesting.

    So then is that what all the dropcatchers for UK names do, do the systems integrate with telnet.

    also are you allowed to send like 100 whois requests a second. Whats the limit with the DAC
     
  10. grantw United Kingdom

    grantw Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2005
    Posts:
    4,649
    Likes Received:
    82
    You need to read the DAC info @ www.nominet.org.uk, it will tell you everything you need to know.

    Grant
     
  11. aquanuke

    aquanuke Well-Known Member

    Joined:
    May 2005
    Posts:
    2,017
    Likes Received:
    34
  12. mattonline

    mattonline Active Member

    Joined:
    Sep 2006
    Posts:
    260
    Likes Received:
    0
    So how does some people get most of the domains and others don't

    is it the speed of the program
    and how close the server is to the DAC, nominet registration etc.
     
  13. retired_member27

    retired_member27 Retired Member

    Joined:
    Mar 2005
    Posts:
    708
    Likes Received:
    13
    It helps if you've got lots of relatives and friends. ;)
     
  14. mattonline

    mattonline Active Member

    Joined:
    Sep 2006
    Posts:
    260
    Likes Received:
    0
    Are you indicating its an Inside job :O
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page