Domain Manage

Transferring a reseller account

Discussion in 'Hosting' started by stellar73, Dec 18, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stellar73 United Kingdom

    stellar73 Active Member

    Joined:
    Aug 2011
    Posts:
    778
    Likes Received:
    11
    Hi,

    I've currently got a WebHostingBuzz (or Jolt as they're now called) reseller account and am thinking of moving to Smart Hosting.

    As a non techie I'm just wondering how easy Cpanel transfers are? Is it something I can do myself?

    Do all settings (email accounts, DNS etc) remain the same within the new account?
     
  2. Domain Forum

    Acorn Domains Elite Member

    Joined:
    1999
    Messages:
    Many
    Likes Received:
    Lots
     
  3. martin-s United Kingdom

    martin-s Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2012
    Posts:
    2,451
    Likes Received:
    83
    Very simple. cpanel has a site backup and restore function.
     
  4. stellar73 United Kingdom

    stellar73 Active Member

    Joined:
    Aug 2011
    Posts:
    778
    Likes Received:
    11
    Thanks Martin - would this include all settings (eg MX records associated with a domains email)? For example I have email set up via Zoho mail for one of these domains, just a bit paranoid about losing access to it?
     
  5. nick-harper United Kingdom

    nick-harper Active Member

    Joined:
    Jun 2011
    Posts:
    391
    Likes Received:
    8
    Do you have root access to both servers? If so, you just run the transfer tool and it does it all for you.

    You just need to change the nameservers etc.
     
  6. stellar73 United Kingdom

    stellar73 Active Member

    Joined:
    Aug 2011
    Posts:
    778
    Likes Received:
    11
    I believe so - will check, thanks
     
  7. admin Spain

    admin Administrator Staff Member

    Joined:
    Jun 2004
    Posts:
    10,084
    Likes Received:
    115
    No it wouldnt.
     
  8. nick-harper United Kingdom

    nick-harper Active Member

    Joined:
    Jun 2011
    Posts:
    391
    Likes Received:
    8
    It should do if you use the transfer tool, best to take a screenshot on the old server as it will automate changes to the new ip./ dns zone
     
  9. monaghan United Kingdom

    monaghan Moderator Staff Member

    Joined:
    May 2007
    Posts:
    1,993
    Likes Received:
    45
    If you are able to do a WHM->WHM transfer, then it will pull everything AND tweak the DNS zone on the original server to point to the new one leaving you to just update the nameserver records at leisure (not too leisurely if you intend to close the old account!)
     
  10. stellar73 United Kingdom

    stellar73 Active Member

    Joined:
    Aug 2011
    Posts:
    778
    Likes Received:
    11
    Thanks for your help everyone!
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page