20i Domains

Nominet EPP issues?

Discussion in 'General Board' started by DaveP, Apr 21, 2021.

  1. DaveP United Kingdom

    DaveP Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2010
    Posts:
    2,951
    Likes Received:
    56
    Is anyone else seeing strange behaviour with EPP the last week or so? Recently EPP create commands for me have occasionally been returning 'object already exists', for domains that don't exist.

    I've contacted Nominet who said they'll get back to me, but god knows when that'll be.

    Just looking to see if anyone else is experiencing a similar issue?
     
  2. Domain Forum

    Acorn Domains Elite Member

    Joined:
    1999
    Messages:
    Many
    Likes Received:
    Lots
    articles.co.uk
     
  3. webber

    webber Active Member

    Joined:
    Sep 2019
    Posts:
    319
    Likes Received:
    90
    99% of my epp commands return 'object already exists', but that's expected :rolleyes:
    I recently had to lower the ping interval to keep the epp connection alive.
    They're definitely tweaking things in the background
     
  4. DaveP United Kingdom

    DaveP Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2010
    Posts:
    2,951
    Likes Received:
    56
    Thanks for responding. Has there been any official word from Nominet of updates? I've not seen anything, but I agree with you that something is happening in the background.
     
  5. webber

    webber Active Member

    Joined:
    Sep 2019
    Posts:
    319
    Likes Received:
    90
    Nothing other than this that I know of
     
  6. DaveP United Kingdom

    DaveP Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2010
    Posts:
    2,951
    Likes Received:
    56
    Is anyone else having issues? EPP is now frequently failing to respond or to even connect.
     
  7. DaveP United Kingdom

    DaveP Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2010
    Posts:
    2,951
    Likes Received:
    56
    Surely there must be others out there having similar issues?

    I'd really appreciate if others could come forward. I've been badgering Nominet and perhaps this will give them a kick if others do come forward.
     
  8. sigh Malta

    sigh Active Member

    Joined:
    May 2020
    Posts:
    142
    Likes Received:
    32
    No it's all working fine for me. The only thing was after the last maintenance having to drop the time of a 'hello' command down from every 60 mins.
     
  9. DaveP United Kingdom

    DaveP Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2010
    Posts:
    2,951
    Likes Received:
    56
    What did you drop it to? I've already tried dropping down to every 30 minutes. Still no joy.
     
  10. webber

    webber Active Member

    Joined:
    Sep 2019
    Posts:
    319
    Likes Received:
    90
    Never trust what Nominet says :)
    When they said 60 minutes I was pinging at 30 interval.
    Now 20 minutes works for me
     
  11. ian

    ian Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2008
    Posts:
    4,082
    Likes Received:
    303
    30 is right on the bubble; reduce it further and you'll be fine.
     
  12. DaveP United Kingdom

    DaveP Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2010
    Posts:
    2,951
    Likes Received:
    56
    Thanks guys, will report back if these adjustments have helped.