20i Domains

WP directory plugin/themes advice

Discussion in 'Content Management Systems' started by Systreg, Jan 19, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Systreg

    Systreg Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2008
    Posts:
    7,480
    Likes Received:
    228
    Has anyone got any links to WP directory themes or WP plugins that change a site in to to a directory? Had a look at available plugins via WP control panel, but not sure they are the same thing I need, they appear to just be for a 1 page directory within your WP site? Anything for a full blown directory site, any recommendations, don't mind paying for a good theme/plugin.
     
  2. Domain Forum

    Acorn Domains Elite Member

    Joined:
    1999
    Messages:
    Many
    Likes Received:
    Lots
    articles.co.uk
     
  3. jimm United Kingdom

    jimm Active Member

    Joined:
    Feb 2008
    Posts:
    689
    Likes Received:
    13
    There is the Premium Press. Not used the directory but the Shopper theme is very good. Takes a bit of setting up but thats because it can do so much but once you are there it is great.
     
    Last edited by a moderator: Jan 19, 2011
  4. Systreg

    Systreg Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2008
    Posts:
    7,480
    Likes Received:
    228
    Hi Jim,

    Just having a look at the admin panel demo on that theme, looks ok and has the option to set up free/paid/custom directory listings, which is something I would want on the site, can't see anything to enable changing the background colour/image of the site to another image, as the background is quite bland.
     
  5. Tricky1 United Kingdom

    Tricky1 Active Member

    Joined:
    Nov 2008
    Posts:
    385
    Likes Received:
    22
    Changing the background etc is very easy Kev, if you go ahead give me a shout and I'll go through it with you.
     
    • Like Like x 1
  6. Systreg

    Systreg Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2008
    Posts:
    7,480
    Likes Received:
    228
    Cheers mate, just found the section for changing from the default to various colour background/column themes, but would prefer something a bit more themed to the actual theme of the domain, so your help would be appreciated :)

    I'll see if I get any further offers on the domain by tonight, if not, I'll buy this theme and get cracking.
     
  7. Systreg

    Systreg Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2008
    Posts:
    7,480
    Likes Received:
    228
    Just bought that Premium Press directory theme, I found a money off code which was HAPPYNEWYEAR for an extra 25% off, so $59 instead of $79 :)

    As well as the photography site, I think I should be able to use this theme for penpals and narrowboats domains, I think they'll go alright on that theme.

    Might invest in the Shopper Press and Classifieds Press themes as well if I like this one.

    [edit]

    By the way, that HAPPYNEWYEAR money off code above expires on expires on 31-01-2011 at midnight, Admin has his aff banner for it on his post here:

    http://www.acorndomains.co.uk/wordpress/75108-premiumpress-themes-coupon-code.html

    The BABYBOY code on that link has now expired so use the one above.
     
    Last edited: Jan 23, 2011
  8. Systreg

    Systreg Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2008
    Posts:
    7,480
    Likes Received:
    228
    Set up a site at www.wedding-photographers.co.uk and been setting up geo area categories for bloody hours, now I just logged out and then had to log back in again to check something, but now I can't get to log back in to WP control panel :confused:

    I tried the usual http://www.wedding-photographers.co.uk/wp-login.php url but that just takes me to a login page on the site like a normal site member login, not the usual WP control panel area that it takes me to on my other WP sites, and like it did on this site earlier, any ideas?

    [edit]

    If I go the main site url and click the "members" link, enter my username/password, it takes me to a page with this http://www.wedding-photographers.co.uk/wp-login.php url in the browser, but it's just a white page and reloading the page does nothing, ffs.
     
    Last edited: Jan 21, 2011
  9. AssetDomains

    AssetDomains Well-Known Member

    Joined:
    Feb 2010
    Posts:
    3,075
    Likes Received:
    74
    Did you fix this that last url you posted takes me to a customised login page
     
  10. Systreg

    Systreg Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2008
    Posts:
    7,480
    Likes Received:
    228
    No, not fixed, still can't login to my WP control panel, that last url takes me to a login page on the actual wedding site, not the usual WP login page you get if you use that url, after logging in on that url, the page stays white with that url in the browser.
     
    Last edited: Jan 21, 2011
  11. jimm United Kingdom

    jimm Active Member

    Joined:
    Feb 2008
    Posts:
    689
    Likes Received:
    13
    That is the correct URL to log in now.
    Due to the way WP works the admin and users all log in in the same place.
     
  12. Systreg

    Systreg Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2008
    Posts:
    7,480
    Likes Received:
    228
    @ Jim,

    When I login to my other WP site, on the /wp-login.php url, that gives me the WP login page with the WP logo, but on the wedding site, it doesn't do that, the login is actually on the site itself, not the usual WP login page, even though it's the WP /wp-login.php url, really annoying me all this crap, none of this with html :mad:
     
    Last edited: Jan 21, 2011
  13. fish United Kingdom

    fish Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2006
    Posts:
    2,725
    Likes Received:
    27
    that will be the theme including the login page within the site, some do others don't.

    just add at end of url /wp-admin and that will take you to the login page where ever it sits.
     
  14. Systreg

    Systreg Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2008
    Posts:
    7,480
    Likes Received:
    228
    @ Fish, thanks, but it's still a bit weird, if I add that wp-admin bit as suggested to make the url http://www.wedding-photographers.co.uk/wp-admin

    It takes me to my main site, but the url changes to http://www.wedding-photographers.co...edding-photographers.co.uk/wp-admin/&reauth=1

    I login on that url and it changes to http://www.wedding-photographers.co.uk/wp-login.php which is just a blank white page.

    Then, if I enter http://www.wedding-photographers.co.uk/wp-admin in the brower again it takes me to my WP control panel, anything I need to change so I don't have to go through all this each time, I just want the normal WP login page :confused:

    Which
     
  15. jimm United Kingdom

    jimm Active Member

    Joined:
    Feb 2008
    Posts:
    689
    Likes Received:
    13
    Trust me, Its normal. There is nothing broken or any problems.

    Go to /wp-admin, login and you will be at the admin side.

    The way WP works is there is only one page to log in to. The theme requires users to log in so has skinned the login page too. So users dont get all scared that they used to be on a page about weddings and now they are on an unfamiliar page asking for their password.
     
  16. fish United Kingdom

    fish Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2006
    Posts:
    2,725
    Likes Received:
    27
    it seems it is an instance of running 2 domains on one account with 2 separate sets of wp installations.

    1st one (main) then the other as a sub folder on the 1st
     
  17. AssetDomains

    AssetDomains Well-Known Member

    Joined:
    Feb 2010
    Posts:
    3,075
    Likes Received:
    74
    Looks like whichever plug-in/theme function has taken control of your login sequence isn't coded to well. It seems it doesn't redirect you anywhere when you land at wp-login.php already logged in.
    Just a minor bug when you get the blank page just use the wp-admin as suggested and your set.
    Check if any of your plug-ins have updates available may fix the issue or if the logins being interrupted by your themes function file have a word with the developer to sort it as its a paid theme
     
    • Like Like x 1
  18. Systreg

    Systreg Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2008
    Posts:
    7,480
    Likes Received:
    228
    @ Jim,

    Well it definitely doesn't let me login at the wp-admin direct link, Fish has been having a look in the cpanel and he appears to have found a problem which might explain it, he said:

    Not replied to him yet as just logged back in, so will reply here Howie.

    I can see what you mean, but this HostGator account lets you host umlimited domains on the same account. When I set up WP on a domain, am I doing the right thing, because there are some fields to fill out, but I leave them blank when installing WP, see image below for example, where the highlighted "install in directory" field is what I leave blank:

    [​IMG]

    It says leave that field blank to install in the root, but as I don't know what that actually means, I just leave it blank, or am I supposed to put something in that box?
     
  19. jimm United Kingdom

    jimm Active Member

    Joined:
    Feb 2008
    Posts:
    689
    Likes Received:
    13
    50p says its something dodgy fantastic is doing.
    Drop me a PM if you want me to take a look.
     
  20. fish United Kingdom

    fish Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2006
    Posts:
    2,725
    Likes Received:
    27
    Aha! for each new domain name you need to fill in the details on the form, that way it will create a new account (domain) where you administer them separately.
     
    • Like Like x 1
  21. Systreg

    Systreg Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2008
    Posts:
    7,480
    Likes Received:
    228
    Thanks for the offer, Jim, but Howie has had a look and with his last post above seems I'm doing something else wrong.

    Yes, I filled in the password and username etc, the only box I didn't put anything in was that one titled install in directory, which says underneath it:

    Not knowing what that ^^^ means, I just left that blank to install in root, which I'm also not sure what root is, so it seemed best to let the system decide what's best to do.

    What am I supposed to write in that install in directory box in future?
     
Thread Status:
Not open for further replies.