20i Domains

wordpress gurus

Discussion in 'Wordpress' started by SecNam, Sep 9, 2020.

  1. SecNam

    SecNam Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 2004
    Posts:
    5,300
    Likes Received:
    57
    Hi
    so i have a question if this can be done and if so the best way.

    I want to have for example 3 wordpress installs/sites but they all use the same wordpress database from master 1

    so masterdb.uk is there everything is

    slave2.co.uk
    slave3.co.uk and so on.

    then on the slave sites i will only display specific pages i have built on master1

    should i just use wordpress multisite for this or can the above be achieved.
    any ideas

    thanks

    Paul
     
  2. Domain Forum

    Acorn Domains Elite Member

    Joined:
    1999
    Messages:
    Many
    Likes Received:
    Lots
    articles.co.uk
     
  3. Adam H

    Adam H Well-Known Member Exclusive Member

    Joined:
    May 2014
    Posts:
    1,650
    Likes Received:
    238
    Multisite is what you need yes. Be mindful of using syndicated content across 3 domains and what the benefits and/or conciquences of doing so are. Read up on cross site canonicals.
     
    • Like Like x 1
  4. SecNam

    SecNam Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 2004
    Posts:
    5,300
    Likes Received:
    57
    i agree but my thought is 1 master site and only the slave sites can put the specific pages, the master site will be behind closed doors so to speak.
     
  5. Robert Smith United Kingdom

    Robert Smith Active Member Full Member

    Joined:
    Oct 2016
    Posts:
    388
    Likes Received:
    40
    I have quite a few multisites in Umbraco like over 100 in one install.

    Depending on what you are trying to achieve and how complex the slave sites are will change things.

    If the slaves are 1 pagers then you could do something funky with the htaccess file otherwise it is wordpress multisite but be careful with multisite if for example the sites are in multiple languages or have a few hundred pages each then from other work i have encountered huge performance issues.